ΜΝΑΕ - 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου

 

Το Σχολείο μας

 

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου εδρεύει στα Πηγάδια, την πρωτεύουσα του νησιού της Καρπάθου, λίγο ψηλότερα από το κέντρο της πόλης με πανοραμική θέα στον όρμο των Πηγαδίων. Λειτουργεί από το 1985 και έκτοτε αποτελεί μία διέξοδο στους μαθητές που επιθυμούν να επιδιώξουν τεχνική κατάρτιση και εξειδίκευση στα αντίστοιχα πεδία μάθησης που προσφέρει.

Τα τελευταία χρόνια υποστηρίζονται τρεις τομείς εντός του σχολείου μας:

Με αντίστοιχες ειδικότητες που καταλήγουν σε απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόκτηση πτυχίου επιπέδου 4:

  • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
  • Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

 

Την Άνοιξη του 2017, λόγω των προβλημάτων των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου και του 1ου ΕΠΑΛ Καρπάθου, το ΕΠΑΛ μετεγκαταστάθηκε στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων και έκτοτε λειτουργεί σε απογευματινό ωράριο, για τις διδακτικές ανάγκες των μαθητών καθώς και τις εργαστηριακές ανάγκες του τομέα της Πληροφορικής. Τον Απρίλιο του 2019 αποφασίστηκε από το Δήμο Καρπάθου η εκ νέου μετεγκατάσταση του σχολείου σε προκατασκευασμένες αίθουσες εντός του αύλειου χώρου του παλιού κτιρίου, ξανά σε απογευματινό ωράριο. Η συνεχής υποβίβαση του σχολικού περιβάλλοντος επιτάσσει όλο και περισσότερο την εξεύρεση λύσης στην αναζήτηση μόνιμης «στέγης», που θα επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα τόσο στην εργασία και στη μάθηση, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη των τομέων του σχολείου μας, με όλα τα παιδαγωγικά οφέλη που συνεπάγονται και που η Πολιτεία υποχρεούται να αποδώσει στη νέα γενιά.

1ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πηγάδια, 85700 Κάρπαθος

Τηλ. – Fax: 2245022880

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

blog: https://blogs.sch.gr/1epal-karpath