ΜΝΑΕ - 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου

 

Πηγάδια: Ερείπια Αγ. Φωτεινής (Άφωτη) - Αγ. Νικόλαος (Βρόντη)

 

Ξεκινώντας από τα Πηγάδια (λιμάνι, παραλιακός δρόμος) προς το Απέρι,  στο «γύρο της θάλασσας» όπως συνηθίζουν να λένε οι ντόπιοι, μετά από χαλαρό περπάτημα μισής ώρας αντικρίζει ο επισκέπτης τα ερείπια της Αγίας Φωτεινής στην άκρη της οικιστικής περιοχής των Πηγαδίων.

Η τρίκλιτη παλαιοχριστιανική  βασιλική  της  Αγίας  Φωτεινής του ΣΤ΄ μ.Χ.  αιώνα,  ήταν ένας βυζαντινός ναός των πρώτων χριστιανικών χρόνων, αιώνες προστατευτικά καλυμμένος από τους αμμόλοφους της Άφωτης, που τα ερείπιά της παραμένουν ευτυχώς σε καλή κατάσταση.

Συνεχίζοντας τον παραλιακό δρόμο περνάμε το εργοστάσιο της ΔΕΗ και βλέπουμε ένα όμορφο πετρόκτιστο μονοπάτι με βραχώδη σκαλιά στην περιοχή του Βρόντη. Μέσα από τα πεύκα διακρίνει κανείς πάρα πολύ εύκολα το πανέμορφο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου με την πανοραμική θέα στο κόλπο της Πρωτεύουσας του νησιού.

 

Μήκος διαδρομής: 4,km

Διάρκεια πεζοπορίας: 1 ώρα 30 λεπτά (+ επιστροφή)

Χαρακτηριστικά: Εύκολη διαδρομή για αρχάριους πεζοπόρους που θέλουν να συνδυάσουν βόλτα και ξενάγηση στα Πηγάδια. Η εμπειρία σας θα γίνει ακόμα πιο συναρπαστική, αν επιστρέψετε ξυπόλητοι στην άμμο κατά μήκος της παραλίας…

Γεωγραφικές συνεταγμένες:

 

Λογότυπο ΕΣΠΑ-ΜΝΑΕ

1ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πηγάδια, 85700 Κάρπαθος

Τηλ. – Fax: 2245022880

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

blog: https://blogs.sch.gr/1epal-karpath