ΜΝΑΕ - 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου

Αρκάσα

 

Η Αρκάσα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε πληθυσμό χωριά στα δυτικά του νησιού της Καρπάθου, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τα Πηγάδια. Μαζί με τον παραθαλάσσιο οικισμό Φοινίκι αποτελούν την Τοπική Κοινότητα της Αρκάσας του Δήμου Καρπάθου. Το λιμανάκι του Φοινικιού βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από το αντίστοιχο λιμάνι του Φρυ στην Κάσο.

Η Αρκάσα χαρακτηρίζεται από τα σημαντικά ιστορικά μνημεία και το έντονο θαλάσσιο τοπίο που την περιβάλλει. Θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε μνημεία της αρχαιότητας μεταξύ των οποίων λείψανα της αρχαίας πόλης της Αρκεσίας, που βρίσκονται στο ακρωτήρι του Παλαιόκαστρου (ή Παλιόκαστρο), με την επίσκεψή σας.

Η κοντινή παραλία του Αγίου Νικολάου είναι μοναδική. Τα μεγάλα κύματα που την κτυπούν δίνουν δυνατότητα άλλης εμπειρίας. Σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από το χωριό βρίσκεται το εκκλησάκι και η αντίστοιχη παραλία του Αγίου Θεοδώρου (Άγιος Θώρος).

(πηγή: wikipedia)

Λογότυπο ΕΣΠΑ-ΜΝΑΕ

1ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πηγάδια, 85700 Κάρπαθος

Τηλ. – Fax: 2245022880

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

blog: https://blogs.sch.gr/1epal-karpath