ΜΝΑΕ - 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου

 

Αρκάσα: Πλατεία - Άγ. Θεόδωρος (Άη Θώρος)

 

Η πεζοπορία ξεκινά από τον ασφαλτόδρομο της παραλίας του Άη Νικόλα (διασταύρωση) στην Αρκάσα και συνεχίζει για περίπου 5 χλμ κατά μήκος της δανδελωτής  ακτογραμμής. Το Τοιχιασμενάκι (μικρή παραλία) με τα γαλαζοπράσινα νερά καθώς και κάποια παλιά μιτάτα των ντόπιων βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος των πεζοπόρων.

Φτάνεις στον Άη Θώρο μετά από μιάμιση περίπου ώρα όπου βρίσκεται και η ομώνυμη παραλία και το εκκλησάκι Άγιος Θεόδωρος που έδωσε το όνομά του στην περιοχή. Πρόκειται για το νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, το πλησιέστερο σημείο στο νησί της Κάσου, με υπέροχη θέα στο στενό μεταξύ Κάσου – Καρπάθου και φυσικά του νησιού της Κάσου στα δυτικά. Η παραλία διαθέτει άργιλο και όλοι σχεδόν οι επισκέπτες κάνουν θεραπεία με άργιλο και ξεπλένονται στα δροσερά νερά της παραλίας. Ο Άη Θώρος υπήρξε πάντα φυσικό λιμάνι (απάνεμο) και καταφύγιο ψαράδων στις έντονες θαλασσοταραχές του Καρπαθίου Πελάγους.

Μήκος διαδρομής: 6 km

Διάρκεια πεζοπορίας: 1 ώρα 45 λεπτά (+ επιστροφή)

Χαρακτηριστικά: Πολύ εύκολη πεζοπορία σε ένα επίσης πολύ ξηρό τοπίο με ελάχιστη βλάστηση. Δυνατή η συντόμευση τμήματος της διαδρομής από χωματόδρομο. Συνίσταται η πραγματοποίηση της διαδρομής απογευματινές ώρες, ώστε να απολαύσετε το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα δίπλα στο νησί της Κάσου.

Γεωγραφικές συνεταγμένες:

 

 

Λογότυπο ΕΣΠΑ-ΜΝΑΕ

1ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πηγάδια, 85700 Κάρπαθος

Τηλ. – Fax: 2245022880

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

blog: https://blogs.sch.gr/1epal-karpath